Een Fotobox, een Fotopaal, een Fotozuil…

De fotobox is een van de populairste photobooths.  Maar wat is een fotobox nou precies?

Wat is een fotobox?

Een fotobox (ook wel fotopaal, fotozuil of selfie booth genoemd) is een compacte photobooth. Een fotobox heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de reguliere photobooth, maar daarover later meer. Eerst vertel ik graag iets meer over de verschillende soorten fotoboxen en de algemene werking van een fotobox.

Wat voor fotoboxen zijn er allemaal?

In de basis kunnen de fotoboxen worden verdeeld in twee verschillende categorieren. De eenvoudigste fotobox is een fotobox zonder printer. Vaak is zo’n fotobox erg eenvoudig uitgevoerd in de vorm van een ipad op eens standaard. De gemaakte foto’s kun je dan meteen naar jezelf sturen of delen op social media. Het voordeel van zo’n eenvoudige fotobox is dat je deze vaak zelf kunt maken van je ipad in combinatie een eenvoudige app. Dan bestaat er ook nog een meer geavanceerde fotobox die voorzien is van een printer. Nu begint het echt leuk te worden. De gemaakte foto wordt meteen geprint voorzien van je logo of boodschap. Naast de printer is ook het type camera erg belangrijk in je keuze voor een fotobox. Ook in de laatste catagorie zijn er zogeheten ‘ipad’ fotoboxen beschikbaar. Het is verstandiger om te kiezen voor een fotobox voorzien van een spiegelreflex camera, een spiegelreflexcamera maakt ook in donkere feestzalen mooie scherpe foto’s.

Wanneer je op zoek bent naar een kwaliteitsfotobox met razendsnelle printer, spiegelreflex camera en ingebouwde studioverlichting is dit een kwalitatief goede fotobox om te huren.

Hoe werkt een fotobox?

Een professinele fotobox zoals deze fotobox van Drostbooth is minimaal voorzien van een spiegelreflex camera, een razendsnelle fotoprinter en natuurlijk niet te vergeten kwalitatief goede studioverlichting. Wanneer je op start drukt zie je jezelf terug op het scherm terwijl de fotobox aftelt. De fotobox maakt in de standaard toepassing 3 verschillende foto’s die daarna razendsnel afgedrukt worden op een ouderwets pasfotostripje. Bij een goede fotobox kan de print worden voorzien van een bedrijfslogo en persoonlijk boodschap.

Wat zijn de voordelen van een fotobox?

Het eerste voordeel is de prijs, een fotobox is de meeste gevallen de goedkoopste versie van een photobooth zonder concessie te hoeven doen aan de kwaliteit. Als tweede grote voordeel tegenover een volwaardige photobooth is de omvang. Een fotobox is compact en past bijna overal, daardoor is het ook mogelijk om de fotobox in je woonkamer te plaatsen. Het derde en misschien nog wel het grootste voordeel van een fotobox is dat je ook met grotere groepen op de foto kunt. Waar een hokje met ca 3 a 4 personen echt wel overvol is, kun je met een fotobox met iets grotere groepen op de foto.