5 tips voor een leuke foto

Regelmatig krijgen wij vragen als ‘Hoe zorg ik ervoor dat zoveel mogelijk mensen leuk op de foto gaan’ of ‘is de feestzaal niet te donker voor leuke foto’s’.In deze blog geef ik 5 tips om ervoor te zorgen dat elke photobooth foto een geslaagde leuke foto wordt.

Tip 1 De beste plaats voor een leuke foto
Allereerst is het maken van een foto met de photobooth heel erg leuk om te doen. Je kunt je voorstellen dat er op je feestje wat gedronken wordt, de gasten worden lekker vrij en de leuke foto’s komen dan meestal vanzelf, tenminste… Als je gasten het fotohokje zien staan. Dat is gelijk de eerste tip, zorg ervoor dat het fotohokje duidelijk zichtbaar is. Het beste plaats je is in de feestzaal, een zichtbare photobooth staat garant voor veel spontane en leuke foto’s. Geen ruimte in de feestzaal, zoek dan een andere logische plaats waar de photobooth gezien wordt. Andere goede plaatsen zijn: bij de ingang, in de hal of ergens op de looproute richting de toiletten. Wat je beter niet kan doen is de photobooth in een eigen ruimte plaatsen, dan zal de photobooth over het hoofd worden gezien en loop je veel leuke foto’s mis.

Tip 2 Laat je gasten weten dat er een photobooth is
Deze tip is even simpel als effectief, roep je gasten op om foto’s te maken in de photobooth. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig tijdens de openingsspeech, door de DJ tussendoor of door flyers te leggen op de tafels.

Tip 3 Zorg voor voldoende ruimte voor een leuke foto
De achtergrond doet er toe, denk dus goed na over wat je op de achtergrond van de foto’s wilt. Je kunt ervoor kiezen om een (eigen) achtergrond te plaatsen of de fotozuil tegenover een muur te plaatsen. Persoonlijk vind ik de gezelligheid van het feest gebruiken en echte aanrader. Vrolijke mensen, sfeer en gezelligheid, meer heeft een leuke foto niet nodig.

Tip 4 Maak je niet druk over de belichting
Een professionele photobooth heeft goede verlichting waarmee zelfs in het donker de mooiste foto’s worden gemaakt. Hoef je dan helemaal nergens op te letten? Jawel, tegenlicht is voor de meeste photobooths funest. Maak maar eens een foto met een groot raam op de achtergrond. Dat wordt niet mooi en met een fotozuil werkt dat precies net zo.

Tip 5 Have some fun en je maakt de mooiste foto’s
De belangrijkste tip, maak plezier met elkaar. Stralende mensen maken mooie, leuke foto’s. Dat is uiteindelijk wat we allemaal willen. Leuke foto’s als aandenken aan een mooi event.